MIL light is on - Dodge Avenger Forum : Dodge Avenger Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 09-26-2013, 06:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
MIL light is on

Hello everyone

I purchased a 2009 Avenger STX with 64k miles on it around 9 months ago.
It's great, I love it.

Around a month ago the MIL light came on so I checked in the handbook to see what the problem was.

It mentioned "loose gas cap" as one possibility and "poor grade fuel" as another.

The gas cap was indeed not properly fitted, the plastic wire that connects it had become trapped underneath.
I thought I'd solved it.

Sadly not, the light stayed on while I drove it around for a few days.

I took it to my local shop, they replaced the sensor and cleaned out the intake manifold.

The light stayed off for a few days and then came on again.

I ran the fuel really low and bought gas at a different filling station.
I drove for 50 miles then the light went off..... for a day.

The code I'm getting (according to the shop) is as follows:

P2017 Intake Manifold Runner Position Sensor Circuit High

I'm going to take it back for them to have another look at it next week but wondered if any of you guys had any suggestions as to what the problem may actually be?

Many thanks in advance

Melly
Melly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome